25 Nisan 2025 Cuma
DOLAR 38.43 ₺
EURO 43.78 ₺
STERLIN 51.27 ₺
G.ALTIN 4,060.76 ₺
BTC 93,714.51 $
ETH 1,768.70 $
BİST 9,432.55

    Batman Tüpraş'ta Toplu Sözleşme Krizi: İşçiler Eylemlere Devam Ediyor!

    YerelBatman 30
    Yayınlama: 25 Nisan 2025 Cuma 18:06 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Tüpraş Batman Rafinerisi işçileri, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sonuç alınamaması üzerine eylemlerini sürdürüyor. İşçiler, 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam' pankartı açtı.

    Batman Tüpraş'ta Toplu Sözleşme Krizi: İşçiler Eylemlere Devam Ediyor!

    Batman Tüpraş Rafinerisi'nde 350 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bir kez daha anlaşma sağlanamadı. Petrol-İş Sendikası'nın öncülüğünde işçiler, rafineri önünde eylemlerine devam ediyor. Türkiye'nin en karlı sanayi kuruluşlarından biri olan Tüpraş'ın, işçilerin taleplerini görmezden geldiği belirtiliyor. İşçiler, emeğin karşılığını alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini vurguluyor. Tüpraş yönetiminin işçilerin sesine kulak vermesi ve masaya gerçekçi bir teklifle gelmesi bekleniyor.

    BATMAN-BHA Tüpraş Batman Rafinerisi’nde 350 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmelerinde yine sonuç çıkmadı. Petrol-İş Şubesi, işçilerle birlikte eylemlerini sürdürdü. Rafineri kapsamında eylemlerini sürdüren işçiler bu kez ‘Bu daha başlangıç, mücadeleye devam’ pankartı açtı. Yürüyüş öncesi basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Lokman Akkuş; “Tüpraş rafinerilerinde başlattığımız sabah işe 2 saat geç gitme eylemimizin 4. günündeyiz. Bu eylem, sadece bir ücret pazarlığının değil; emeğe saygı, alın terine değer ve adalet mücadelesinin ifadesidir. Tüpraş, Türkiye’nin en çok kâr eden sanayi kuruluşudur. Her yıl milyarlarca lira kazanç açıklayan bu dev kurumun arkasında, gece gündüz demeden ağır ve tehlikeli koşullarda görev yapan binlerce emekçi vardır. Ancak bu emeğin karşılığı, ne yazık ki bugün masaya konan teklifler ile verilmemektedir” dedi. “MASAYA GERÇEKÇİ TEKLİFLE GELİN” Akkuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu işçiler; yangın riskine, patlama tehlikesine, kimyasal maddelere rağmen görev başında duran, bu ülkenin enerji damarlarını ayakta tutan insanlardır. İşverenin şu ana kadar masaya getirdiği teklif, çalışanı ciddiye almayan, emeği küçümseyen bir anlayışın ürünüdür. Bu kabul edilemez. Sendika olarak, üyelerimizin kararlılığıyla bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Taleplerimiz karşılanana kadar, eylemlerimiz sürecek ve gerekiyorsa yeni adımlar atılacaktır. Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; Tüpraş yönetimi, işçinin sesine kulak verin. Türkiye’nin en çok kazanan şirketiyseniz, çalışanınıza da hak ettiğini verin. Masaya, gerçekçi ve onurlu bir teklifle gelin.”

    Tüpraş Batman Rafinerisi'nde devam eden toplu iş sözleşmesi krizi, işçilerin eylemleriyle giderek tırmanıyor. Petrol-İş Şube Başkanı Lokman Akkuş, Tüpraş'ın milyarlarca lira kar elde etmesine rağmen işçilere hak ettikleri ücreti vermediğini ifade etti. İşçiler, yangın riski, patlama tehlikesi ve kimyasal maddelere maruz kalmalarına rağmen ülkenin enerji damarlarını ayakta tutan insanlar olduklarını vurguluyor. Sendika, üyelerinin kararlılığıyla mücadeleye devam edeceğini ve talepler karşılanana kadar eylemlerin süreceğini açıkladı. Tüpraş yönetiminden, işçilerin sesine kulak vererek adil bir teklifle masaya gelmesi bekleniyor.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code