2 Temmuz 2025 Çarşamba
DOLAR 39.87 ₺
EURO 47.30 ₺
STERLIN 55.00 ₺
G.ALTIN 4,278.28 ₺
BTC 107,224.76 $
ETH 2,491.23 $
BİST 10,080.35

    Burdur'a Müjde! Tıp Fakültesi Kuruluyor: Özçelik'in Yıllarca Süren Çabaları Sonuç Verdi

    YerelBurdur 11
    Yayınlama: 1 Temmuz 2025 Salı 22:35 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Eski Milletvekili Bayram Özçelik'in yoğun girişimleri sonucu Burdur'a Tıp Fakültesi kurulması kararı alındı! Yıllardır süren hayal gerçek oluyor.

    Burdur'a Müjde! Tıp Fakültesi Kuruluyor: Özçelik'in Yıllarca Süren Çabaları Sonuç Verdi

    Burdur için tarihi bir an! Yıllardır beklenen Tıp Fakültesi nihayet kuruluyor. Eski Milletvekili Bayram Özçelik'in üniversitenin kuruluşundan beri sürdürdüğü kararlı çalışmalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayı ve YÖK'ün desteğiyle meyvesini verdi. Yeni şehir hastanesinin yüksek yatak kapasitesi ve STK'ların katkılarıyla bu önemli adım atıldı. Fakülte, sadece bir eğitim kurumu olmanın ötesinde, Burdur'un vizyonunu şekillendirecek bir dönüm noktası olacak. Burdur halkı ve üniversite camiası için büyük bir sevinç kaynağı.

    Eski Burdur milletvekili Bayram Özçelik, 2006 yılında üniversitenin kuruluş sürecinden itibaren Tıp Fakültesi hedefini kararlılıkla gündemde tutarak her dönemde girişimlerde bulunduğunu belirtti. Yeni şehir hastanesinin 475 yatak kapasiteli olarak inşa edilmesiyle bu hedefe adım adım yaklaşıldığını ifade eden Özçelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, YÖK Başkanları, milletvekilleri, valiler, rektörler ve STK’ların desteğine özel teşekkürlerini iletti.

    Özçelik, 2022 yılında MAKÜ Senatosunun aldığı karar doğrultusunda, başta Cumhurbaşkanı ve YÖK Başkanı ile görüşmelerin hız kazandığını, sağlık alanında fakülte ve yüksekokulların kurulmasıyla sürecin güçlendiğini vurguladı.

    STK'ların katkılarının da altını çizen Özçelik, özel sektör desteğiyle yapılacak fakülte binası projelerinin de bu süreçte büyük rol oynadığını ifade etti. Tüm Burdur halkına ve üniversite camiasına hayırlı olmasını dileyerek, “Bu sadece bir fakülte değil, Burdur’un vizyonudur,” dedi.

    Eski Milletvekili Bayram Özçelik'in 2006'dan bu yana sürdürdüğü yoğun çabalar, Burdur'a Tıp Fakültesi kazandırılmasıyla sonuçlandı. Özçelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere, YÖK, milletvekilleri, valiler, rektörler ve STK'lara destekleri için teşekkür etti. 2022'de MAKÜ Senatosu'nun kararıyla hızlanan süreçte, sağlık alanındaki fakülte ve yüksekokul kurma çalışmaları önemli rol oynadı. Özel sektörün fakülte binası projeleri de bu sürece katkı sağladı. Özçelik, Tıp Fakültesi'nin Burdur'un vizyonu olduğunu vurgulayarak, tüm Burdur halkına hayırlı olmasını diledi.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code