Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen ve DHL Express Türkiye'nin ana sponsorluğunu üstlendiği 6. Uluslararası Yat Yarışları, Cumhuriyet Bayramı heyecanını doruğa çıkarıyor. İstanbul Boğazı, 29 Ekim'de yelkenlilerle adeta bir görsel şölene dönüşecek. Bu prestijli organizasyon, hem sporcuları hem de İstanbulluları bir araya getirerek Cumhuriyet coşkusunu denizlere taşıyor. Yarışlar, sadece bir spor etkinliği olmanın ötesinde, Türkiye'nin denizcilik mirasını ve gençlerin yelken sporuna olan ilgisini artırmayı hedefliyor. Dolmabahçe önlerinde başlayacak yarışlar, Boğaz'ın tarihi silüetiyle bütünleşerek unutulmaz anlar yaşatacak.
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkıları ve İstanbul Valiliği işbirliğinde, İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü tarafından organize edilen ve DHL Express Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenen Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları’nda Cumhuriyet Kupası heyecanı yaşanacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda her yıl olduğu gibi İstanbul Boğazı, yelkenliler ile renklenecek. 2 Kasım’da düzenlenecek törenle de Cumhuriyet Kupası sahibini bulacak.
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkıları, İstanbul Valiliği ve Türkiye Yelken Federasyonu iş birliğiyle İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı’nın son etabı İstanbul’da gerçekleşecek. Bu yıl Samsun, Kıbrıs ve Çanakkale etaplarının ardından Cumhuriyet Kupası heyecanı İstanbul’da yaşanacak.
Yarışlar, 29 Ekim’de geleneksel olarak Dolmabahçe önlerinde Atatürk ve silah arkadaşları onuruna saygı duruşu ile başlayacak. Boğaz’ın iki yakasında süzülen yelkenliler, şehrin tarihi silüeti ve denizin mavisiyle büyüleyici bir manzara oluşturacak. Sporcular ise zorlu parkurda, rüzgârın yönü kadar stratejinin de belirleyici olduğu bir mücadele verecek.
1–2 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan şamandıra ve coğrafi parkur yarışlarında ekipler hız, dayanıklılık ve takım uyumunun ön planda olduğu yarışlarda dereceye girmek için kıyasıya yarışacak.
İstanbul halkı, Boğaz sahil şeridinden yelkenlerin Cumhuriyet coşkusuyla buluştuğu bu büyük şölene tanıklık edebilecek.
2025 Trofesi Görkemli Ödül Töreni Fişekhane’de
Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları’nın Samsun, Kıbrıs, Çanakkale ve İstanbul etaplarının sonunda toplamda en iyi dereceyi elde edecek ekip, Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları Şampiyonu unvanına ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’na hak kazanacak. İstanbul etabı 2 Kasım’da Fişekhane’de düzenlenecek görkemli ödül töreni ile sona erecek.
İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü Başkanı ve Organizasyon Komitesi Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu, bu yıl yarışların Mavi Vatan’ın her köşesine yayılmasının hedeflendiğini belirterek, “19 Mayıs’ta Samsun’da, 20 Temmuz’da Kıbrıs’ta, 24 Ağustos’ta Çanakkale’de ve 29 Ekim’da İstanbul’da yelkenlilerimiz şanlı bayrağımızı gururla dalgalandırdı. Dört etaptaki yarışlara yaklaşık 200 tekne ve 2 bin 500’ü aşkın sporcu katıldı. İstanbul etabı ise bu uzun soluklu mücadelenin görkemli finali olacak. Ülkemizin denizle olan bağını güçlendirmeyi hedeflediğimiz yarışlara her yıl katılan genç sporcu sayısı da giderek artıyor. Özellikle üniversitelerin ekiplerinin ilgisinden son derece mutluyuz. Gençleri yelken sporuna teşvik etmek ve deniz sevgisini yaymak en büyük amacımız. Gençlerimizin yelken sporuna olan tutkusu, aslında deniz kültürümüzün yeniden canlanmasının da habercisi. Her yelken açış, Cumhuriyetimizin denizle kurduğu özgürlük ve ilerleme idealine atılmış bir adımdır” dedi.
Kaynak: (KAHA) Kapsül Haber Ajansı
Cumhurbaşkanlığı 6. Uluslararası Yat Yarışları, Samsun, Kıbrıs ve Çanakkale etaplarının ardından İstanbul'da Cumhuriyet Kupası için düzenleniyor. 29 Ekim'de başlayacak yarışlar, İstanbul Boğazı'nda görsel bir şölen sunarken, 1-2 Kasım tarihlerinde şamandıra ve coğrafi parkur yarışlarıyla devam edecek. Yarışların sonunda en iyi dereceyi elde eden ekip, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi olacak. İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu, yarışların gençlerin yelken sporuna ilgisini artırmayı ve deniz sevgisini yaymayı amaçladığını vurguladı.