17 Mayıs 2024 Cuma
DOLAR 32.28 ₺
EURO 35.10 ₺
STERLIN 40.90 ₺
ALTIN 2,466.78 ₺
BTC 65,200.25 $
ETH 2,941.77 $
BİST 10,319.96

Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu 1 Nisan'da Faaliyete Geçecek

GündemYerelElazığ 4
Yayınlama: 27 Mart 2024 Çarşamba 14:01 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Ahmet Yılmaz

ELAZIĞ (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın yapımı tamamlanan Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim istasyonunu ziyareti öncesinde yaptığı açıklamalara göre, hayvancılık yoluyla hayvan hastalıklarının kontrol altına alınması hedefleniyor. Yumaklı, kurulumu tamamlanan istasyonun önemini vurgulayarak, ülke genelinde toplam sekiz adet Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu daha kurulacağını duyurdu.

Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu 1 Nisan'da Faaliyete Geçecek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvancılık sektörü için kritik bir adım olan Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu'nun açılış öncesinde yaptığı ziyaretle dikkatleri üzerine çekti. Yumaklı'nın, hayvan hastalıklarının kontrol altına alınması amacıyla hizmete girecek olan bu istasyonun hayvancılık yol haritasındaki önemini vurgulaması sektörde heyecan yarattı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yapımı tamamlanan Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim istasyonuna ziyarette bulundu.

ELAZIĞ (İGFA) - Elazığ-Bingöl kara yolunun Çağlar köyü mevkiinde yapımı tamamlanan ve 1 Nisan’da faaliyete geçecek Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim istasyonuna ziyarette bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyurduğu hayvancılık yol haritası ile ilgili çalışmalardan birisi olan Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonlarının kurulmasına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Geçtiğimiz günlerde açıkladığımız Hayvancılık Yol Haritası ve Hayvancılık Politikaları kapsamında kurulumu planlanan denetim istasyonlarının ikincisi Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonunun yapımı tamamlandı. Hayvan hastalıklarının kontrolsüz hayvan hareketleri ile yayılmasının önlenmesi amacıyla kurulan Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonları sayesinde, hastalıkları diğer illere yayılmadan kaynağında çözecek böylelikle üreticilerimizi ve tüketicilerimizi korumuş olacağız. Ayrıca hayvan hareketlerinin yoğunluk kazandığı yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde bu istasyonların önemi daha çok anlaşılmış olacaktır.” 

Bakan Yumaklı istasyonlarda deneyimli veteriner hekimlerin kolluk kuvvetleri ile eşgüdüm içerisinde çalışacağını dile getirerek, bundan sonraki süreçte toplamda sekiz tane hedeflenen Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonlarının Ankara, Çankırı, Sivas, Mersin, Kayseri illerinde kurulumunu tamamlayarak hizmete açacaklarını belirtti.​

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Elazığ Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu'nun 1 Nisan'da faaliyete geçeceğini duyurarak hayvancılık sektöründe önemli bir adım atmış oldu. Ülke genelinde planlanan toplam sekiz adet Veteriner Yol Kontrol ve Denetim İstasyonu'nun kurulum sürecinin devam edeceği ve hayvan hastalıklarının kontrol altına alınması için çalışmaların hızla devam edeceği belirtildi.

İlk Yorumu Sen Yaz
code