14 Mayıs 2025 Çarşamba
DOLAR 38.82 ₺
EURO 43.53 ₺
STERLIN 51.75 ₺
G.ALTIN 4,047.20 ₺
BTC 102,226.45 $
ETH 2,455.45 $
BİST 9,700.17

    Erdoğan ve Meloni'den Kritik Telefon Görüşmesi: Barış Umutları Arttı!

    Gündem 18
    Yayınlama: 13 Mayıs 2025 Salı 22:37 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Meloni ile yaptığı görüşmede Rusya-Ukrayna savaşında barış için Türkiye'nin ev sahipliğine hazır olduğunu belirtti. Uluslararası toplumun çabaları artırılmalı mesajı verildi.

    Erdoğan ve Meloni'den Kritik Telefon Görüşmesi: Barış Umutları Arttı!

    Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İtalya Başbakanı Meloni arasında gerçekleşen telefon görüşmesi, dünya gündemine bomba gibi düştü. İki lider, Rusya-Ukrayna savaşının seyrini değiştirebilecek önemli adımlar üzerinde durdu. Erdoğan'ın barış için Türkiye'nin ev sahipliği teklifi, uluslararası arenada büyük yankı uyandırdı. Görüşmede, ortaya çıkan fırsat penceresinin heba edilmemesi ve barışın tesisi için uluslararası toplumun çabalarının kararlılıkla artırılması gerektiği vurgulandı. Bu kritik temas, bölgedeki gerilimi azaltma ve kalıcı bir çözüm bulma umutlarını yeniden alevlendirdi.

    ANKARA-BHA Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkiler ile bölgesel ve küresel gelişmeleri değerlendirdi. Görüşmede, özellikle Rusya-Ukrayna savaşı başta olmak üzere uluslararası gündemdeki kritik başlıklar ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, savaşın adil ve kalıcı bir barışla sona ermesi adına her türlü katkıya hazır olduğunu vurguladı. Erdoğan, bu kapsamda taraflar arasında gerçekleştirilebilecek olası müzakerelere Türkiye’nin ev sahipliği yapabileceğini ifade etti. Barışa yönelik çabaların önemine dikkat çeken Erdoğan, “Ortaya çıkan fırsat penceresi heba edilmemeli, barışın tesisi için uluslararası toplumun çabaları kararlılıkla artırılmalıdır” mesajını verdi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İtalya Başbakanı Meloni arasındaki telefon görüşmesi, Rusya-Ukrayna savaşının sona erdirilmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Erdoğan, Türkiye'nin barışın sağlanması adına her türlü katkıya hazır olduğunu ve olası müzakerelere ev sahipliği yapabileceğini ifade etti. Barışa yönelik çabaların artırılması gerektiği vurgulanırken, uluslararası toplumun bu konuda daha kararlı adımlar atması gerektiği belirtildi. Görüşme, savaşın adil ve kalıcı bir barışla sonuçlanması için umutları yeşertti.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code