25 Haziran 2025 Çarşamba
DOLAR 39.74 ₺
EURO 46.14 ₺
STERLIN 54.11 ₺
G.ALTIN 4,248.59 ₺
BTC 105,270.01 $
ETH 2,410.19 $
BİST 9,428.86

    Gümüşhane'de KKKA Şüphesi: Kene Isırığı Sonrası Çoban Hayatını Kaybetti!

    YerelGümüşhane 6
    Yayınlama: 25 Haziran 2025 Çarşamba 11:20 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde kene ısırması sonucu rahatsızlanan 39 yaşındaki çoban, KKKA şüphesiyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Acı olay, bölgede endişe yarattı.

    Gümüşhane'de KKKA Şüphesi: Kene Isırığı Sonrası Çoban Hayatını Kaybetti!

    Gümüşhane'den gelen acı haber yürekleri dağladı! Şiran ilçesinde çobanlık yapan Alaattin Uzuntürk, bir hafta önce kene tarafından ısırıldıktan sonra rahatsızlandı. İlk müdahalesi Kürtün Devlet Hastanesi'nde yapılan Uzuntürk, durumunun ciddiyeti üzerine KTÜ Farabi Hastanesi'ne sevk edildi. KKKA şüphesiyle yoğun bakıma alınan Uzuntürk, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Bu üzücü olay, kene kaynaklı hastalıkların ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Cenaze, memleketi Trabzon'da toprağa verilecek.

    GÜMÜŞHANE-BHA

    Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde çobanlık yapan 39 yaşındaki Alaattin Uzuntürk, bir hafta önce kene tarafından ısırıldı. Rahatsızlanmasının ardından yakınları tarafından Kürtün Devlet Hastanesi’ne götürülen Uzuntürk’ün durumu ağırlaşınca Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne sevk edildi.

    Burada Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Uzuntürk, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

    Alaattin Uzuntürk’ün cenazesi, bugün ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Trabzon’un Vakfıkebir ilçesine bağlı Deregözü Mahallesi’ndeki aile kabristanlığına defnedilecek.

    Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde yaşanan bu trajik olay, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının tehlikesini bir kez daha hatırlattı. Kene ısırması sonucu rahatsızlanan ve KKKA şüphesiyle tedavi altına alınan Alaattin Uzuntürk, maalesef hayatını kaybetti. Uzuntürk'ün cenazesi Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde defnedilecek. Yetkililer, kene ısırmalarına karşı dikkatli olunması ve belirtilerin görülmesi halinde derhal tıbbi yardım alınması konusunda uyarıyor. Bu acı olay, bölgede kene mücadelesinin ve halk sağlığı bilincinin önemini artırmıştır.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code