28 Nisan 2024 Pazar
DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.80 ₺
ALTIN 2,438.67 ₺
BTC 63,746.11 $
ETH 3,318.87 $
BİST 9,915.62

İstanbul'da Yakalanan Zanlılar, Interpol'un İzindeydi

Gündem 7
Yayınlama: 29 Mart 2024 Cuma 10:09 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Ahmet Yılmaz

Interpol tarafından yasa dışı örgüt faaliyetleri, kaçakçılık ve dolandırıcılık suçlarından kırmızı bültenle aranan iki zanlının, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla yakalandığı açıklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu operasyonla huzursuzluğa yol açacak uluslararası suç örgütlerine göz açtırılmayacağı vurgulandı.

İstanbul'da Yakalanan Zanlılar, Interpol'un İzindeydi

Interpol'un izinde olan iki uluslararası suç zanlısı, İstanbul'da yakalandı! İçişleri Bakanı'nın liderliğinde gerçekleştirilen operasyon, uluslararası faaliyet gösteren suç örgütlerine karşı büyük bir darbe niteliğinde. Detaylar haberimizde!

Interpol tarafından yasa dışı örgüt faaliyetleri, kaçakçılık ve dolandırıcılık suçlarından kırmızı bültenle aranan iki zanlı İstanbul'da düzenlenen "Mahzen-23" operasyonuyla yakalandı.

ANKARA (İGFA) - İnterpol Kırmızı Bülteniyle “Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık” suçundan uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve "Dolandırıcılık” suçundan uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov İstanbul’da düzenlenen “MAHZEN-23” operasyonuyla yakalandı.

Haberi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından duyurdu. 

Bakan Yerlikaya, "Hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacağız. Hepsini tek tek adalete teslim edeceğiz" mesajını verdi.

Yakalama kaydı bulunan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov; ülkelerine geri gönderilmek üzere Geri Gönderme Merkezine teslim edildiği öğrenildi.

İstanbul'da gerçekleşen operasyonla, Interpol tarafından aranan zanlılar yakalanarak adalete teslim edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası suç örgütlerine karşı kararlı tutumlarını bir kez daha gösterdi. Ülkelerine iade edilecek olan zanlıların gözaltına alınması, organize suçların önlenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code