19 Mayıs 2025 Pazartesi
DOLAR 38.86 ₺
EURO 43.72 ₺
STERLIN 51.94 ₺
G.ALTIN 4,034.76 ₺
BTC 104,293.51 $
ETH 2,427.05 $
BİST 9,668.36

    Karadeniz'de Fırtına Alarmı: Trabzon ve Rize'de Kuvvetli Rüzgarlar Bekleniyor!

    Gündem 17
    Yayınlama: 19 Mayıs 2025 Pazartesi 14:23 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Meteoroloji'den uyarı: Orta ve Doğu Karadeniz'de yarın kuvvetli fırtına bekleniyor! Vatandaşlar tedbirli olmaya çağrıldı.

    Karadeniz'de Fırtına Alarmı: Trabzon ve Rize'de Kuvvetli Rüzgarlar Bekleniyor!

    Karadeniz'de yaşayan vatandaşlarımız dikkat! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son dakika uyarısına göre, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı şeridinde yarın kuvvetli fırtına bekleniyor. Özellikle denizcilikle uğraşanların ve balıkçıların dikkatli olması gerektiği belirtilirken, Trabzon ve Rize gibi illerimizde de fırtınanın etkili olacağı tahmin ediliyor. Fırtınanın ne zaman başlayacağı, ne kadar süreceği ve alınması gereken önlemler haberimizde. Güvenliğiniz için lütfen uyarıları dikkate alın ve tedbirli olun!

    ANKARA-BHA Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Karadeniz'in orta ve doğu kesimlerinde yarın kuvvetli fırtına beklendiğini duyurarak vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı. Yapılan son değerlendirmelere göre, Orta Karadeniz kıyılarında, özellikle Kastamonu ile Sinop çevresinde, rüzgarın yarın (20 Mayıs Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/s) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Aynı gün Doğu Karadeniz’in doğusunda, başta Trabzon ve Rize kıyılarında, akşam saatlerinden itibaren benzer şiddette fırtınanın etkili olması bekleniyor. Fırtınanın, akşam saatlerinde etkisini yitirerek bölgeden çekilmesi öngörülüyor. Yetkililerden “tedbirli olun” çağrısı Meteoroloji yetkilileri, özellikle denizcilik ve balıkçılıkla uğraşanlar başta olmak üzere tüm vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı uyararak, “Fırtına süresince dikkatli ve tedbirli olunmalı, gerekmedikçe denize açılmaktan kaçınılmalı” açıklamasında bulundu.

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yaptığı son değerlendirmelere göre, Orta Karadeniz'de Kastamonu ve Sinop çevresinde, Doğu Karadeniz'de ise Trabzon ve Rize kıyılarında kuvvetli fırtına bekleniyor. Fırtınanın yarın öğle saatlerinden itibaren başlayarak akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Yetkililer, denizcilik ve balıkçılıkla uğraşanlar başta olmak üzere tüm vatandaşları fırtınaya karşı dikkatli olmaya ve gerekmedikçe denize açılmamaya çağırdı. Hava durumuyla ilgili güncel bilgileri takip ederek güvende kalın.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code