14 Ekim 2026 Çarşamba
DOLAR 49.40 ₺
EURO 55.33 ₺
STERLIN 65.58 ₺
G.ALTIN 6,579.99 ₺
BTC 83,499.39 $
ETH 2,525.26 $
BİST 0.00

    Keçiören’de Öğrenci ve Öğretmenlere Afet ve Yangın Eğitimi

    EğitimAnkara 8
    Yayınlama: Kaynak: Piha Haber Ajansı

    Keçiören Belediyesi, 13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla öğrenci ve öğretmenlere yönelik bilinçlendirme çalışması gerçekleştirdi. Program kapsamında katılımcılara afetlere karşı alınması gereken önlemler ve yangın anında yapılması gerekenler hakkında eğitim verildi.

    Keçiören’de Öğrenci ve Öğretmenlere Afet ve Yangın Eğitimi

    Keçiören Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğü’ne bağlı KEÇTİM Arama Kurtarma Ekibi tarafından Şehit Mehmet Yılmaz Ortaokulu iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, afetlere karşı hazırlıklı olmanın ve doğru müdahalenin önemi anlatıldı.

    Eğitim kapsamında öğrenci ve öğretmenlere afet öncesinde alınması gereken tedbirler, afet anında doğru davranış biçimleri, acil durumlarda yapılması gerekenler ve yangın güvenliği konularında önemli bilgiler aktarıldı.

    ÖĞRENCİLERE AFET BİLİNCİ KAZANDIRILDI

    Afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen eğitimde, erken yaşta kazanılan afet bilincinin can ve mal kayıplarının önlenmesindeki önemine dikkat çekildi. Öğrencilerin afetlere karşı farkındalıklarını artırmak ve öğrendikleri bilgileri pekiştirmek amacıyla etkinlik sonunda afet temalı boyama kitapları ve acil durum düdükleri hediye edildi. Öğrenci ve öğretmenlerin afetlere yönelik bilgi düzeylerini artırarak afet öncesi ve sonrası süreçlerde daha bilinçli hareket eden bireylerin sayısını çoğaltmayı hedefleyen etkinlikle, toplum genelinde afetlere hazırlık kültürünün yaygınlaştırılmasına katkı sağlandı.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code