20 Temmuz 2025 Pazar
DOLAR 40.43 ₺
EURO 47.16 ₺
STERLIN 54.26 ₺
G.ALTIN 4,349.99 ₺
BTC 118,031.16 $
ETH 3,544.59 $
BİST 10,366.16

    Škoda'dan Çevre Dostu Sanat Hamlesi: Kadın Girişimcilerle Güçlenen Sürdürülebilirlik Projesi!

    Yaşam 15
    Yayınlama: 20 Temmuz 2025 Pazar 08:06 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı

    Škoda, sanat ve sürdürülebilirliği bir araya getiren ilham verici projesiyle dikkat çekiyor. Atık malzemelerden üretilen sanat eserleri ve kadın girişimcilerin desteklenmesiyle fark yaratılıyor.

    Škoda'dan Çevre Dostu Sanat Hamlesi: Kadın Girişimcilerle Güçlenen Sürdürülebilirlik Projesi!

    Yüce Auto ve Škoda Auto, Bodrum'da sanat ve sürdürülebilirliği buluşturan özel bir etkinliğe imza attı. Tamamen elektrikli Elroq modelinin metaforu olan flamingolar, sanatçı Mustafa Tuğrul'un dokunuşuyla ömrünü tamamlamış Škoda parçalarından yeniden hayat buldu. Markanın 130. yılına özel logosu da çevreci bir yaklaşımla yorumlanırken, eski broşür ve bayraklardan üretilen sanat eserleri Türkiye'nin dört bir yanında sergilenmeye başlandı. Proje, sadece geri dönüşümün önemine dikkat çekmekle kalmıyor, aynı zamanda sürdürülebilir üretim yapan kadın girişimcilere de destek oluyor. Škoda'nın 'Toplumu Güçlendir' vizyonuyla hayata geçirilen bu anlamlı proje, sanatın, çevrenin ve kadın emeğinin gücünü bir araya getiriyor.

    Yüce Auto, Škoda Auto’nun sürdürülebilirlik vizyonunu Projehane çatısı altında Bilge Kuru ev sahipliğindeki davetle Bodrum Caja By Maxx Royal’de sanatla buluşturdu.

    Tamamen elektrikli Elroq modelinin metaforu olan flamingolardan ilham alınarak, sanatçı Mustafa Tuğrul tarafından ömrünü tamamlamış Škoda parçalarıyla tasarlanan “Flamingo Sürüsü” metal heykel eseri sanatseverlerle buluştu.

    Markanın 130. yılına özel logosu da çevreci bir bakış açısıyla yeniden yorumlanırken, sanatçı Deniz Sağdıç ile yapılan iş birliği kapsamında eski broşür ve bayraklardan üretilen beş sanat eseri Türkiye’nin farklı şehirlerinde sergilendi. Bodrumdaki etkinliğe iş, sanat ve cemiyet dünyasından çok sayıda isim katıldı. Proje, geri dönüşümün sanatla buluştuğu etkileyici bir farkındalık hareketine dönüştü. Škoda’nın “Toplumu Güçlendir” vizyonuyla hayata geçirilen projede, sürdürülebilir üretim yapan kadın girişimciler de yer aldı. Rize’den çay üreticisi Aytül Turan, atık kumaşları el yapımı çantaya dönüştüren Burcu İlhan (Kabuk Stüdyo), doğal malzemelerle sürdürülebilir çiçek tasarımları üreten Sibel Gürcüoğlu (Cocodema) projeye anlam kattı.
    Sanat, çevre ve kadın emeğini güçlü bir anlatıyla bir araya getiren bu özel proje; Škoda Elroq ve Enyaq gibi tamamen elektrikli modellerle de markanın sürdürülebilirlik vizyonunun altını çizdi.

    Škoda'nın sanat ve sürdürülebilirliği bir araya getirdiği bu proje, markanın çevreye duyarlı yaklaşımını ve topluma katkı sağlama vizyonunu gözler önüne seriyor. Geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilen sanat eserleri, farkındalık yaratmanın yanı sıra estetik bir deneyim sunuyor. Projede yer alan kadın girişimciler ise, sürdürülebilir üretimleriyle hem çevreye hem de ekonomiye katkıda bulunuyor. Škoda'nın bu girişimi, otomotiv sektöründe sürdürülebilirlik alanında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor ve diğer markalara da ilham kaynağı oluyor.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code