Marmaris'in başarılı iş insanı Arzu Kayaoğulları, inşaat sektöründeki başarılarını şimdi de denizcilik alanına taşıyor. DSV Yatçılık'ın tüm hisselerini devralan Kayaoğulları, Bozburun'daki tersanede iddialı hedeflerle yola çıkıyor. Kadın ve genç istihdamına öncelik veren, çevreye duyarlı üretim anlayışını benimseyen DSV Yatçılık, sektörde fark yaratmayı amaçlıyor. Uluslararası işbirlikleri ve Ar-Ge yatırımlarıyla Türkiye'nin denizcilik alanındaki rekabet gücünü artırmaya odaklanan şirket, büyük projelere imza atmaya hazırlanıyor. Princess Maria ve Dream Symphony gibi iddialı ahşap tekne projeleriyle adından söz ettirecek.
Marmaris’in inşaat sektörünün önde gelen iş kadını Mimar Arzu Kayaoğulları, denizcilik sektöründe de uluslararası hedefle, hızla ilerliyor.
Kısa bir süre önce ortağı olduğu Bozburun beldesi mahallesindeki DSV Yatçılık’ın kalan hisselerini de alan Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Kayaoğulları; beraberinde Yöneticiler Suzan Zift ve Arda Şeref Girginç ile birlikte, basın mensuplarını ağırladı.
Bozburun’daki tersanede gerçekleşen kahvaltılı toplantıda tersanenin yeni dönemi ve hedefleri hakkında bilgilendirme yapan DSV Yatçılık Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Kayaoğulları; çevreye duyarlı, yerli üretim, kadın ve genç işgücü öncelikli istihdamla yola devam edeceklerine dikkat çekerek, “Denizcilik okullarıyla iş birliği yapmaya hazırız. Uygulamalı eğitimle, geleceğin tersanecilerini yerinde yetiştirmek istiyoruz. Daha önce dünyanın en büyük ahşap teknelerinden birine ev sahipliği yapmıştık. Şu an 5 farklı ahşap teknenin yapımına devam ediyoruz. 41,90 metrelik Princess Maria ve 141 metrelik Dream Symphony tekne projelerimizle ahşap tekne imalatında uluslararası ölçekte söz sahibi olmayı hedefliyoruz. Denizcilik sektöründe küresel ölçekte rekabet edebilmek için Ar - Ge çalışmalarına ve modernizasyon yatırımlarına önem veriyoruz.
Denizcilik sektöründe öncelik eğitim kadın ve gençler olacak
Tersanemiz sadece bir üretim alanı değil; aynı zamanda istihdam yaratan, teknolojiye yatırım yapan, çevreye duyarlı ve yerli üretimi destekleyen bir merkez olacak. Kadın istihdamını artıracak özel projelerimizden, genç mühendis öğrencilerimiz için geliştirdiğimiz staj programlarımıza kadar, birçok yenilik üzerinde çalışıyoruz. Hedefimiz Türkiye’nin denizcilik sektöründeki rekabet gücünü artırmak ve global ölçekte örnek gösterilen projelere imza atmaktır. Sadece gemi üretmekle kalmayacağız; aynı zamanda sektörün gelişimine katkı sağlayacak Ar-Ge çalışmaları ve iş birlikleriyle de fark yaratacağız.” dedi.
DSV Yatçılık Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Kayaoğulları, tersanenin yeni vizyonunu ve hedeflerini basın mensuplarıyla paylaştı. Çevreye duyarlı, yerli üretim ve kadın-genç istihdamı öncelikli bir yaklaşımla ilerleyeceklerini vurgulayan Kayaoğulları, denizcilik okullarıyla işbirliği yaparak geleceğin tersanecilerini yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Ahşap tekne imalatında uluslararası arenada söz sahibi olmayı amaçlayan DSV Yatçılık, Ar-Ge çalışmalarına ve modernizasyon yatırımlarına önem veriyor. Şirket, istihdam yaratma, teknolojiye yatırım yapma ve yerli üretimi destekleme misyonuyla sektörde fark yaratmayı hedefliyor.