Ordu'da yaz aylarının kabusu olan sineklerle mücadele için Ordu Büyükşehir Belediyesi alarma geçti. Ekipler, şehrin dört bir yanında ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Vatandaşların sağlığını korumak ve rahat bir yaz geçirmelerini sağlamak amacıyla yürütülen bu çalışmalar, biyolojik yöntemlerle gerçekleştiriliyor. Peki, Büyükşehir Belediyesi'nin bu kapsamlı mücadelesi nasıl sonuç verecek? Vatandaşların bu süreçteki rolü ne olacak? İşte, Ordu'nun sineksiz bir yaza hazırlanma hikayesi...
ORDU-BHA
Ordu Büyükşehir Belediyesi yaz aylarında vatandaşların sağlığını tehdit eden sineklere karşı vektörle mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda belediye ekipleri şehir genelinde ilaçlama ve kontrol çalışmalarına hız verdi.
Düzenli ilaçlama yapılıyor
Özellikle sıcak havaların artmasıyla birlikte üreme riski taşıyan alanlarda yoğunlaştırılan çalışmalar insan ve çevre sağlığına zarar vermeyen biyolojik yöntemlerle yürütülüyor. Su birikintileri, kanal kenarları, bataklık alan, bina altı suları, mazgal, rögarlar ve çöp alanları gibi riskli bölgelerde düzenli olarak ilaçlama yapılarak sinek, sivrisinek, karasineklerin çoğalması engelleniyor.
Gece ilaçlaması olarak bilenen ULV uygulaması ile de araçlarla sokak sokak dolaşarak vektörlerin vatandaşlara karşı oluşturabileceği sorunlar etkin bir biçim bertaraf ediliyor.
Vatandaşa da iş düşüyor
Şehrin dört bir yanında devam eden ilaçlama çalışmalarının yanı sıra vatandaşların da bu sürece destek vermesi bekleniyor. Belediye yetkililerince yapılan açıklamada vatandaşların evlerinin çevresinde su birikintileri oluşturmama, evsel atıkları gelişi güzel bırakmama konusunda uyarılarda bulunuldu.
Mücadele aralıksız devam edecek
Ordu Büyükşehir Belediyesi yaz boyunca vatandaşların rahat, huzurlu ve sağlıklı bir çevrede yaşamlarını sürdürebilmesi için vektörle mücadele çalışmalarına kesintisiz devam edecek.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, yaz boyunca vatandaşların sağlığını korumak amacıyla sinek, sivrisinek ve karasineklerle mücadele çalışmalarını sürdürecek. İlaçlama çalışmaları, insan ve çevre sağlığına zarar vermeyen biyolojik yöntemlerle yapılıyor. Su birikintileri, kanal kenarları, bataklık alanlar ve çöp alanları gibi riskli bölgelerde düzenli ilaçlama yapılırken, gece ilaçlaması olarak bilinen ULV uygulamasıyla da sokak sokak dolaşılarak vektörlerin oluşturabileceği sorunlar bertaraf ediliyor. Vatandaşların da su birikintisi oluşturmama ve atıkları gelişi güzel bırakmama konusunda dikkatli olması, mücadeleye destek vermesi bekleniyor.