19 Haziran 2025 Perşembe
DOLAR 39.57 ₺
EURO 45.53 ₺
STERLIN 53.22 ₺
G.ALTIN 4,269.23 ₺
BTC 104,737.24 $
ETH 2,518.68 $
BİST 9,254.41

    Ramazan Ayında 366 Milyon Liralık Gıda Denetimi Cezası Uygulandı!

    Kategorisiz 16
    Yayınlama: 29 Mart 2025 Cumartesi 10:05 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ramazan ayı boyunca yaklaşık 200 bin denetim gerçekleştirdiklerini ve 3 bin 961 işletmeye toplam 366 milyon 454 bin lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.

    Ramazan Ayında 366 Milyon Liralık Gıda Denetimi Cezası Uygulandı!

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ramazan ayında gerçekleştirilen denetimlerde işletmelere toplam 366 milyon 454 bin lira idari para cezası uygulandığını duyurdu. Bakan Yumaklı, halkın sağlığını koruma adına yapılan denetimlerin yoğunlaştırıldığını belirtirken, şimdi işletmelere ve tüketicilere yönelik çağrıda bulundu.

    ANKARA-BHA Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ramazan ayı boyunca yaklaşık 200 bin denetim gerçekleştirdiklerini ve 3 bin 961 işletmeye toplam 366 milyon 454 bin lira idari para cezası uygulandığını açıkladı. Bakan Yumaklı, açıklamasında, Ramazan Bayramı'nı kutladı ve Ramazan ayında gıda denetimlerine olan yoğunlaştırılmış dikkatin altını çizdi. Bakan, Ramazan boyunca yapılan ek denetimlerin rutin gıda denetimlerinin yanında sektörel denetimlerin de devam ettiğini belirtti. Bakan Yumaklı, göreve başladığı günden itibaren gıda güvenliği konusuna özel bir önem verdiğini ifade etti ve şunları söyledi: "8 bin 500'ün üzerindeki görevlimizle yılda ortalama 1 milyon 300 bin denetim gerçekleştiriyoruz. Bu denetimlerle, halkımızın sağlığıyla oynayanların gözünün yaşına bakmıyoruz. 1 Mart’tan itibaren gerçekleştirdiğimiz yaklaşık 200 bin denetimde, 3 bin 961 işletmeye 366 milyon 454 bin lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, 125 işletme hakkında da savcılıklara suç duyurusunda bulunduk." Bayram boyunca denetimler sürüyor Yumaklı, Ramazan Bayramı öncesi yoğun tüketilen şekerleme, çikolata ve unlu mamuller gibi ürünlere yönelik eş zamanlı denetimlerin başlatıldığını belirterek, "Gıda denetimlerimiz bayram boyunca da devam edecek," dedi. Ayrıca, mevzuata uygun üretim ve satış yapan işletmelere teşekkür eden Yumaklı, vatandaşlara da bir çağrı yaptı: "Herhangi bir usulsüzlük veya uygunsuzluk tespit ettiğinizde, Alo 174 Gıda Hattı'na veya Bakanlığımızın diğer iletişim kanallarına bildirebilirsiniz. En iyi denetçi tüketicinin kendisidir."

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda güvenliği konusuna verdiği önemle, Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilen denetimlerde adeta sıkı bir kıstası ortaya koydu. Yumaklı'nın açıklamaları, halk sağlığını koruma adına yapılan denetimlerin ne denli titizlikle yürütüldüğünü gözler önüne serdi. Öte yandan, vatandaşlara ve işletmelere yapılan çağrılar da dikkat çekiyor. Bu denetimlerle gıda güvenliği konusundaki hassasiyetin bir kez daha vurgulanmış oldu.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code