28 Nisan 2024 Pazar
DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.80 ₺
ALTIN 2,438.67 ₺
BTC 63,904.09 $
ETH 3,312.33 $
BİST 9,915.62

RTÜK, YSK Kararını Hatırlattı: Seçim Yasakları Başlıyor!

Gündem 2
Yayınlama: 29 Mart 2024 Cuma 17:54 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Ahmet Yılmaz

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için belirlenen siyasi reklam yasaklarına bu gece yarısı başlanacağını duyurdu. Yüksek Seçim Kurulu'nun kararları gereği, seçim gününe kadar siyasi reklamların yayınlanması yasak olacak.

RTÜK, YSK Kararını Hatırlattı: Seçim Yasakları Başlıyor!

RTÜK, YSK tarafından belirlenen siyasi reklam yasaklarının yürürlüğe gireceğini duyurdu! Seçim öncesi yayınlanan siyasi reklamların sona ereceği saat yaklaşıyor. Adayların propaganda faaliyetlerine yönelik kısıtlamalar başlıyor.

RTÜK, Yüksek Seçim Kurulunun 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için belirlediği siyasi reklam yasaklarının bu gece yarısı itibarıyla başlanacağını duyurdu.

İSTANBUL (İGFA) - RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Yüksek Seçim Kurulunun 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için belirlediği siyasi reklam yasaklarına bu gece yarısı itibarıyla başlanacağını hatırlattı.

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Değerli yayıncı dostlarımız, YSK kararları gereği BUGÜN saat 23:59'dan seçim gününe kadar siyasi reklamların  yayınlanması yasaktır. Ayrıca medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar, YARIN saat 18.00'e kadar seçime katılan siyasi partiler ile adayların sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetlerini yayınlayabileceklerdir. Önemle hatırlatırız" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/ebekirsahin/status/1773675981217112225

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda siyasi reklam yasağına dikkat çekti. Yüksek Seçim Kurulu'nun kararları gereği, siyasi reklam yasağı gece yarısından itibaren başlayacak ve seçim gününe kadar devam edecek. YSK'nın belirlediği kısıtlamalar, seçime katılan siyasi partilerin yapacağı propaganda faaliyetlerine de etki edecek. Yayıncılar ve medya kuruluşları da bu konuda dikkatli olmalı.

İlk Yorumu Sen Yaz
code