26 Haziran 2025 Perşembe
DOLAR 39.77 ₺
EURO 46.79 ₺
STERLIN 54.85 ₺
G.ALTIN 4,253.02 ₺
BTC 107,720.36 $
ETH 2,464.70 $
BİST 9,301.05

    Şamil Tayyar'dan ÖTV Zammına Sert Tepki: 'Boğaz Sıkmaya Devam Ediyoruz!'

    Siyaset 26
    Yayınlama: 26 Haziran 2025 Perşembe 16:05 Kaynak: Kapsül Haber Ajansı

    Arazi taşıtlarında %50'ye varan ÖTV zammı sonrası Şamil Tayyar'dan hükümete olay eleştiri: 'Yoksulluğa ilaç beklerken boğaz sıkmaya devam!'

    Şamil Tayyar'dan ÖTV Zammına Sert Tepki: 'Boğaz Sıkmaya Devam Ediyoruz!'

    Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde motorlu taşıtlara yönelik Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarında yapılan değişiklikler komisyondan geçti ve Genel Kurul'a sunuldu. Bu düzenleme, özellikle araç sahibi olmayı planlayanları ve piyasaları derinden etkileyecek nitelikte. Eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, artan ÖTV oranlarına sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdi. Tayyar, hükümetin bu hamlesinin ekonomik zorluklar yaşayan vatandaşların durumunu daha da kötüleştireceğini savundu. Peki, bu zamlar araç piyasasını nasıl etkileyecek ve vatandaşlar ne tepki verecek?

    Arazi Taşıtlarında %4'ten %50'ye, Diğer Motorlu Taşıtlarda %45'ten %80'e ÖTV Zammı Komisyondan Geçti.

    Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) motorlu taşıtlara yönelik ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) oranlarında yapılan değişiklikler, komisyondan geçerek Genel Kurul'a taşındı. Yeni düzenleme, özellikle araç sahibi olmayı düşünenleri ve piyasaları derinden etkileyecek nitelikte. Teklifin yasalaşmasıyla birlikte, ÖTV oranları ciddi oranda artacak.

    Yüzde 4'ten Yüzde 50'ye: Arazi Taşıtlarına Şok Zammı

    Kabul edilen teklife göre, en dikkat çekici artışlardan biri arazi taşıtlarında yaşandı. Daha önce %4 olarak uygulanan ÖTV oranı, %50'ye yükseltildi. Bu, arazi araçlarının fiyatlarında muazzam bir artış anlamına geliyor.

    Diğer motorlu taşıtlar için de durum farklı değil. Motor silindir hacmine ve elektrik motor gücüne göre uygulanan ÖTV oranının alt sınırı, %45'ten %80'e çıkarıldı. Bu değişiklik, özellikle daha düşük motor hacimli ve elektrikli araçların da vergisel yükünü önemli ölçüde artıracak.

    Şamil Tayyar'dan Sert Eleştiri: "Böyle Devam Edelim"

    Söz konusu ÖTV artışları, iktidar partisi içinde de rahatsızlık yarattı. Eski AK Parti milletvekili ve gazeteci Şamil Tayyar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla kendi partisine yönelik sert bir eleştiride bulundu. Tayyar, toplumun "derin yoksulluğa, ekonomik zorluklara, darboğazdaki piyasalara iyileştirici düzenleme beklerken," tam tersi bir yönde ilerlendiğini vurguladı.

    Şamil Tayyar, eleştirisini şu sözlerle dile getirdi: "Boğazını sıkmaya devam ediyoruz. Çok güzel. Böyle devam edelim." Bu ifadeler, hükümetin ekonomi politikalarına yönelik içeriden gelen güçlü bir tepki olarak yorumlandı.

    Ekonomik zorluklar içindeki vatandaşlar, piyasalardaki daralma ve yüksek enflasyonla mücadele ederken, motorlu taşıtlara gelen bu yeni zamların, araç sahibi olma hayallerini daha da öteye taşıyacağı ve zaten zorlu olan ekonomik koşulları daha da ağırlaştıracağı belirtiliyor. Teklifin Genel Kurul'da oylanarak yasalaşması halinde, araç fiyatlarında yeni bir yükseliş dalgası yaşanması bekleniyor.

    TBMM'de kabul edilen yeni düzenlemeyle arazi taşıtlarındaki ÖTV oranı %4'ten %50'ye yükseldi, diğer motorlu taşıtlarda ise %45'ten %80'e çıktı. Bu durum, araç fiyatlarında önemli bir artışa neden olacak. Şamil Tayyar, bu zamların toplumun zaten derin yoksulluk içinde olduğu bir dönemde yapılmasını eleştirerek, hükümetin ekonomi politikalarına sert bir şekilde karşı çıktı. Zamların yasalaşmasıyla birlikte, araç sahibi olmak isteyenlerin hayalleri daha da uzaklaşırken, piyasalarda yeni bir dalgalanma bekleniyor.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code