1 Temmuz 2025 Salı
DOLAR 39.86 ₺
EURO 47.14 ₺
STERLIN 54.84 ₺
G.ALTIN 4,292.02 ₺
BTC 108,659.09 $
ETH 2,512.53 $
BİST 10,041.67

    Şok Gelişme! Tunç Soyer Gözaltında: İzmir'de Yolsuzluk Operasyonu!

    Gündem 18
    Yayınlama: 1 Temmuz 2025 Salı 09:25 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de başlatılan geniş çaplı yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda isim de gözaltına alındı, soruşturma derinleşiyor.

    Şok Gelişme! Tunç Soyer Gözaltında: İzmir'de Yolsuzluk Operasyonu!

    İzmir siyaseti deprem etkisi yaratan bir gelişmeyle sarsıldı. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in gözaltına alınması, kentte büyük bir şaşkınlık ve merak uyandırdı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma, belediye ve iştiraklerindeki yolsuzluk iddialarına odaklanıyor. Peki, bu operasyonun perde arkasında neler var? Soyer'e yöneltilen suçlamalar neler? Soruşturma, İzmir'in geleceği için ne anlama geliyor? Tüm bu soruların cevapları ve son dakika gelişmeleri haberimizde...

    İZMİR-BHA

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerine yönelik yolsuzluk iddiaları çerçevesinde geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, sabah saatlerinde düzenlenen operasyonla eski büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer’in de aralarında olduğu çok sayıda isim gözaltına alındı.

    Toplam 157 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, soruşturmanın Terörle Mücadeleden Sorumlu Başsavcıvekili tarafından yürütüldüğü ve suçlamaların örgütlü suç kapsamında ele alındığı öğrenildi.

    Savcılık açıklamasına göre şüphelilere yöneltilen suçlamalar arasında “ihaleye fesat karıştırma”, “edimin ifasına fesat karıştırma” ve “nitelikli dolandırıcılık” yer alıyor. Bu suçlamaların, Sayıştay, Mülkiye Müfettişliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu ve bilirkişi raporları temel alınarak oluşturulduğu belirtildi.

    Gözaltındaki İsimler

    Gözaltına alınanlar arasında şu isimler öne çıkıyor:

    Tunç Soyer – Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı

    Şenol Aslanoğlu – CHP İzmir İl Başkanı

    Barış Karcı – İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri

    Heval Savaş Kaya – İZBETON eski Genel Müdürü

    Gürkan Erdoğan – İZSU Genel Müdürü

    Engin Güzel – Buca Belediye Başkan Yardımcısı

    Mehmet Hanifi Mert Yılmaz – Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı

    Özgür Ozan Yılmaz – Eski Genel Sekreter Yardımcısı

    Haydar İzgin – CHP Bornova İlçe Başkan Yardımcısı

    Çağlar Kalkan – İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi

    Fırat Erkol – CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’un oğlu

    Deprem sonrası kentsel dönüşüm süreci incelemede

    Soruşturmanın, 2020 yılında İzmir’de etkili olan Samos merkezli depremin ardından İZBETON’a verilen kentsel dönüşüm yetkileri ve bu kapsamda yapılan uygulamalara ilişkin vatandaş şikayetleri sonrasında başlatıldığı belirtildi.

    Soruşturma öncesinde İçişleri Bakanlığı’ndan izin talep edildiği, gerekli iznin ardından operasyonun bu sabah erken saatlerde hayata geçirildiği ifade edildi.

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında eski başkan Tunç Soyer'in de aralarında bulunduğu 157 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturma, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma ve nitelikli dolandırıcılık suçlamalarını içeriyor. Gözaltına alınanlar arasında CHP İzmir İl Başkanı, eski genel sekreterler ve belediye başkan yardımcıları da bulunuyor. Soruşturmanın, 2020 depremi sonrası kentsel dönüşüm uygulamalarına ilişkin şikayetler üzerine başlatıldığı belirtildi ve İçişleri Bakanlığı'ndan alınan izinle operasyon gerçekleştirildi.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code