Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. PKK'nın silah bırakma kararını tarihi bir fırsat olarak değerlendiren Erdoğan, Türkiye'nin terörle değil, teknoloji ve kültürle anılacağı yeni bir dönemin başladığını duyurdu. Bu açıklama, ülke genelinde büyük bir umut ve beklenti yaratırken, sürecin nasıl ilerleyeceği merak konusu oldu. Erdoğan'ın barış diplomasisi vurgusu ve uluslararası yatırım çağrıları da dikkat çekti. Peki, bu yeni dönem Türkiye için neler getirecek? Suriye ve Gazze'ye dair müjdeli haberler beklenirken, yerel yönetimlerde yeni düzenlemeler mi yapılacak?
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda, PKK’nın kendini fesih ve silah bırakma kararını “Terörsüz Türkiye” hedefinde yeni bir safha olarak nitelendirdi.
“Bu safha; birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmamızı, aynı ortak geleceğe doğru yürüyüşümüzü güçlendirme safhasıdır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu safha, 86 milyonun arasına örülen terör duvarını kalıcı olarak ortadan kaldırma safhasıdır. Bu safha, demokrasimizin serpilmesine ket vuran büyük bir engelden kurtulma safhasıdır" diye konuştu.
Terör, silah, şiddet ve illegalitenin devrinin kapandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, örgütün Suriye ve Avrupa kollarının da bu sürece katılması gerektiğini vurguladı.
“TÜRKİYE TERÖRLE DEĞİL, TEKNOLOJİ VE KÜLTÜRLE ANILSIN”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin teknoloji, kültür, sanat ve demokratik gelişimle anılmasını istediklerini belirterek, “Bu başarı 86 milyonun tamamınındır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, sürecin sorunsuz ilerlemesine katkı sağladı” dedi.
Erdoğan, PKK’nın sözlerinin uygulanmasının Millî İstihbarat Teşkilatı tarafından titizlikle takip edileceğini ekledi.
?ref_src=twsrc%5Etfw">May 14, 2025AK Parti TBMM Grup Toplantısı https://t.co/XzBLrOJBqW
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) Tweeti Göster
YATIRIM VE BARIŞ DİPLOMASİSİ VURGUSU
Uluslararası girişimcilere “kazan-kazan” anlayışıyla yatırım çağrısı yapan Erdoğan, petrol ve madenlerin hızla milletin hizmetine sunulacağını, sanayi ve tekstil gibi alanlarda yeni tesislerin teşvik edileceğini söyledi. Türkiye’nin barış diplomasisinin merkezlerinden biri haline geldiğini ifade ederek, bölgesel ve küresel krizlerde arabuluculuk rolüne dikkat çekti.
SURİYE VE GAZZE’YE MÜJDELİ HABERLER
Erdoğan, ABD Başkanı Trump’ın Suriye’ye yaptırımları kaldırma kararına teşekkür ederek, “Gazze’deki vahşete son vermek için yürüttüğümüz çabalarda da Trump’ın desteğine güveniyorum. Yakında yüreklere su serpen haberler almayı umuyoruz” dedi.
YEREL YÖNETİMLERDE YENİ DÜZEN
Belediyelerin mali kaynaklarının denetimi için yerel dinamiklere ve merkezi kurumlara dayalı yeni bir yapı öneren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kayyım uygulamasının terör örgütünün feshi sonrası istisna haline geleceğini belirtirken, meclisteki partilere de, etkin bir yerel yönetim sistemi için ortak akılla çözüm geliştirme çağrısı yaptı
Erdoğan, Türkiye’nin barış, huzur, demokrasi ve istikrar hedeflediğini vurgulayarak, “Terörsüz Türkiye menziline kararlı, sabırlı ve yapıcı bir anlayışla ilerleyeceğiz. Tarihi fırsatı küçük hesaplarla heba etmeyeceğiz.Türkiye’nin barış ve adalet için eşsiz birikimini kullanmaya devam edeceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK'nın kendini feshetme kararını 'Terörsüz Türkiye' hedefinde önemli bir adım olarak gördüğünü ifade etti. Birlik ve beraberliğin güçlenmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, terörün Türkiye'nin önündeki en büyük engel olduğunu belirtti. Türkiye'nin teknoloji, kültür ve sanat alanlarında gelişmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, uluslararası yatırımcılara çağrıda bulundu ve barış diplomasisine dikkat çekti. Ayrıca Suriye ve Gazze'ye yönelik olumlu gelişmelerin yakın olduğunu müjdeledi. Yerel yönetimlerde de yeni düzenlemeler yapılacağını duyurdu.