8 Temmuz 2025 Salı
DOLAR 40.02 ₺
EURO 47.03 ₺
STERLIN 54.60 ₺
G.ALTIN 4,289.08 ₺
BTC 109,113.44 $
ETH 2,566.92 $
BİST 10,173.73

    Son Dakika: Hükümlülere Gıda Hijyen Eğitimi Müjdesi!

    Gündem 36
    Yayınlama: 8 Temmuz 2025 Salı 06:20 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Adalet ve Tarım Bakanlıkları işbirliğiyle hükümlülere gıda hijyeni eğitimi verilecek. Bu sayede hem meslek edinecekler hem de güvenilir gıda üretimine katkı sağlayacaklar!

    Son Dakika: Hükümlülere Gıda Hijyen Eğitimi Müjdesi!

    Türkiye, hükümlülerin topluma kazandırılması ve mesleki becerilerinin artırılması yönünde önemli bir adım daha attı. Adalet Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, ceza infaz kurumlarındaki hükümlülere gıda hijyeni eğitimi verilmesi planlanıyor. Bu eğitim sayesinde hükümlüler, işyurtlarında üretilen gıdaların güvenilirliğini sağlayacak ve aynı zamanda yeni bir meslek edinme fırsatı bulacaklar. Bakanlar, bu işbirliğinin sadece bir protokol olmadığını, aynı zamanda adalet, merhamet ve sürdürülebilirlik ilkelerini bir araya getiren yeni bir vizyonun başlangıcı olduğunu vurguladı. Bu proje, hükümlülerin topluma yeniden entegre olmalarına ve daha üretken bireyler haline gelmelerine yardımcı olacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

    Ankara-BHA

    İmza töreninde konuşan Bakan Yumaklı, sadece bir protokole imza atmakla kalmayacaklarını, adalet, merhamet, kalkınma ve sürdürülebilirlik ilkelerini bir araya getiren yepyeni bir vizyonun kapılarını aralayacaklarını söyledi.

    Bakanlıklar arasındaki işbirliğinin, duvarların ötesinde yeşerecek umutları, toprağa ekilecek ve emekle filizlenecek yeni başlangıçları simgelediğini dile getiren Yumaklı, hükümlülere, işyurtlarında meslek edindirerek, kendi hayatlarını yeniden inşa etme fırsatı sağlandığını anlattı.

    Bakan Yumaklı, 2019'da Adalet Bakanlığı ile yaptıkları protokol kapsamında, bu sürece katkı sunduklarını ve sunmaya devam ettiklerini hatırlattı.

    "YANAN YERLERE AĞAÇLANDIRMADAN BAŞKA BİR ŞEY YAPILMIYOR"

    Son 10 gündür orman yangınlarıyla mücadele ettiklerini belirten Yumaklı, Türkiye'nin en değerli doğal kaynaklarının, ihmal ve sorumsuzlukla küle dönüştüğünü ifade etti. Orman kahramanlarının, cansiperane şekilde görevlerini yürüttüğüne işaret eden Bakan Yumaklı, "Yeşil Vatanı korumak için İzmir Ödemiş'teki yangınlarda şehit olan iki kardeşimiz oldu. Bütün orman şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum." diye konuştu.

    Her yangından sonra "Yanan yerler ne olacak?" gibi dezenformasyonla karşılaştıklarına değinen Bakan Yumaklı, orman kahramanlarının, Yeşil Vatanı korumak için can verdikleri gibi geliştirmek için de büyük mücadele içinde olduklarını vurguladı. Yanan yerlere ağaçlandırmadan başka bir şey yapılmadığının, mutlaka bir sonraki yılın sonuna kadar ağaçlandırma faaliyeti gerçekleştirildiğinin altını çizen Yumaklı, şu değerlendirmelerde bulundu:

    "Her yıl 500 milyon fidan ve tohumu, toprakla buluşturuyoruz. Türkiye, en çok orman varlığını artıran ülkeler arasında Avrupa'da 1'inci, dünyada ise 6'ncı sırada. FAO tarafından yayımlanan Küresel Orman Kaynakları Değerlendirmesi Raporu'na göre Türkiye, ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa'da 1'inci, dünyada ise 4'üncü sırada yer alıyor."

    "HÜKÜMLÜLERE GIDA HİJYENİ EĞİTİMİ VERECEĞİZ"

    Bakan Yumaklı, Adalet Bakanlığı ile Ceza İnfaz kurumlarındaki hükümlülerin, ağaçlandırma faaliyetlerine dahil olması için imzaladıkları işbirliği protokolünün meyvelerini aldıklarını kaydetti.

    Son 6 yılda, 400 bin hükümlü ve yükümlünün, 81 il 922 ilçede ağaçlandırma faaliyetlerine önemli katkılar verdiğini aktaran Bakan Yumaklı, şu ifadeleri kullandı:

    "Devlet Su İşlerinin sağladığı imkanlarla, hükümlülerin iş makinesi kullanma yetki belgesi ve su kuyusu açma yöntemleriyle ilgili uygulamalı eğitimler alması sağlandı. Ayrıca, işyurtlarında yapılan hayvan yetiştiriciliği için Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğümüz tarafından, büyük ve küçükbaş hayvan alımları gerçekleştirildi. Bu sayede işyurtlarımız önemli et ve süt üretim kapasitesine ulaştı. Bugün protokolle, işyurtlarında yetiştiriciliği yapılan bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretimiyle ilgili, hükümlülerimize teknik eğitim desteği sağlayacağız. İşyurtlarındaki ürün işleme tesisleri, restoranları ve gıda satış bölümlerinde, güvenilir gıdayı temin etmek için hükümlülere gıda hijyeni konusunda eğitim vereceğiz. İşyurtlarında ve bunlara ait tesis ve arazilerde, ağaçlandırma çalışmaları yapacağız. Sondaj makinesi operatörlüğü gibi yeni iş ve meslekler kazandırılması için eğitim vereceğiz."

    Konuşmaların ardından Bakanlar Yumaklı ve Tunç, İşyurdu Çalışmalarının Desteklenmesi Konusunda İşbirliği Protokolü'ne imza attı.

    Adalet ve Tarım Bakanlıkları arasındaki işbirliği protokolü, hükümlülerin mesleki gelişimine ve topluma yeniden entegrasyonuna önemli katkılar sağlayacak. Gıda hijyeni eğitimleri, hükümlülerin işyurtlarında üretilen bitkisel ve hayvansal ürünlerin kalitesini artırmalarına yardımcı olacak. Ayrıca, Devlet Su İşleri tarafından sağlanan imkanlarla hükümlülere iş makinesi kullanma ve su kuyusu açma eğitimleri de verilecek. Bu eğitimler sayesinde hükümlüler, yeni iş ve meslekler edinerek tahliye olduktan sonra daha kolay iş bulma imkanına sahip olacaklar. Protokol, Türkiye'nin hükümlülerin rehabilitasyonu ve topluma kazandırılması konusundaki kararlılığını bir kez daha gösteriyor.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code