6 Haziran 2025 Cuma
DOLAR 39.23 ₺
EURO 44.70 ₺
STERLIN 53.07 ₺
G.ALTIN 4,225.47 ₺
BTC 102,113.29 $
ETH 2,426.32 $
BİST 9,486.56

    Son Dakika: MSB Duyurdu! 4 PKK'lı Terörist Daha Teslim Oldu

    Gündem 18
    Yayınlama: 5 Haziran 2025 Perşembe 12:27 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 4 PKK'lı teröristin Türk güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı. Detaylar haberimizde!

    Son Dakika: MSB Duyurdu! 4 PKK'lı Terörist Daha Teslim Oldu

    Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelen son dakika açıklamasıyla terör örgütü PKK'ya bir darbe daha vuruldu. Irak'ın kuzeyinde bulunan barınma alanlarından kaçan dört terörist, Türk güvenlik güçlerine teslim oldu. Bu gelişme, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sınır ötesi operasyonlarının ve terörle mücadelesinin ne kadar etkili olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Bakanlık yetkilileri, operasyonların kararlılıkla devam edeceğini ve bölgedeki güvenliğin sağlanması için her türlü önlemin alınacağını vurguladı. Bu teslim olma olayı, terör örgütünün moralini bozarken, güvenlik güçlerimizin bölgedeki etkinliğini artırıyor.

    ANKARA-BHA

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 4 PKK’lı teröristin daha Türk güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır ötesi operasyonlarını ve ülke güvenliği için yürüttüğü faaliyetleri değerlendirdi.

    Aktürk, son bir haftada sınırdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 112 kişinin yakalandığını, yılbaşından bu yana ise bu sayının 2 bin 447’ye ulaştığını belirtti. Engellenen geçiş teşebbüslerinin sayısı ise 36 bini geçti.

    Tünel imhası ve operasyonlar

    Suriye’nin Tel Rıfat ve Menbiç bölgelerinde 270 kilometrelik tünel hattı imha edilirken, NATO kapsamında sürdürülen faaliyetlerde de Türk ordusu aktif rol alıyor. Romanya, Bulgaristan, Slovakya, Almanya, İtalya ve İspanya'da düzenlenecek çok uluslu tatbikatlara TSK'nın geniş çaplı katılım sağlayacağı bildirildi.

    Somali ve Yunanistan mesajları

    Bakanlık kaynakları, Türkiye’nin Somali’ye ATAK ve genel maksat helikopteri teslim ettiği yönündeki haberleri doğrularken, bu faaliyetlerin bölgede güvenliği artırmaya yönelik olduğunu belirtti.

    Yunan Genelkurmay Başkanı’nın Fener Rum Patriği’ne verdiği harita hakkında ise “nostaljik avuntu” ifadesi kullanılarak, Yunan kamuoyunun provokasyonlara karşı uyarıldığı vurgulandı.

    Gazze vurgusu ve insani destek

    İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının kınandığı toplantıda, bölgede ateşkesin sağlanması ve insani yardımların engelsiz ulaştırılması gerektiği vurgulandı.

    Ayrıca, Balıkesir Dursunbey'de çıkan orman yangınına MSB’ye ait bir helikopterle destek verildiği, Kara Kuvvetleri envanterine yeni silah sistemlerinin alındığı ve denizaltı ile A400M uçak teslimatlarının başarıyla sürdüğü bildirildi.

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 4 PKK'lı teröristin Türk güvenlik güçlerine teslim olduğunu duyurdu. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, TSK'nın sınır ötesi operasyonlarını ve ülke güvenliğini değerlendirdiği toplantıda bu bilgiyi paylaştı. Son bir haftada sınırlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 112 kişi yakalanırken, yılbaşından beri bu sayı 2 bin 447'ye ulaştı. Suriye'de 270 kilometrelik tünel hattı imha edildi. Türkiye, Somali'ye helikopter teslim ederken, Yunanistan'a da uyarıda bulundu. Gazze'ye yönelik saldırılar kınanırken, insani yardım çağrısı yapıldı. Ayrıca, orman yangınlarına destek verildiği ve yeni silah sistemlerinin alındığı belirtildi.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code