16 Haziran 2025 Pazartesi
DOLAR 39.40 ₺
EURO 45.68 ₺
STERLIN 53.54 ₺
G.ALTIN 4,325.29 ₺
BTC 106,011.31 $
ETH 2,570.42 $
BİST 9,323.87

    Son Dakika: Türkiye Genelinde DEAŞ Operasyonu! 39 Kişi Gözaltında

    Gündem 24
    Yayınlama: 16 Haziran 2025 Pazartesi 09:01 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Türkiye genelinde 18 ilde düzenlenen DEAŞ operasyonlarında 39 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyale el konuldu.

    Son Dakika: Türkiye Genelinde DEAŞ Operasyonu! 39 Kişi Gözaltında

    Türkiye, terörle mücadelede kararlılığını bir kez daha gösterdi. İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda 18 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen DEAŞ operasyonları, ülkenin dört bir yanında büyük yankı uyandırdı. Operasyonların detayları ve yakalanan şüphelilerin bağlantıları merak konusu olurken, güvenlik güçlerinin titiz çalışmaları takdir topluyor. Bu operasyon, Türkiye'nin terör örgütlerine karşı amansız mücadelesinin önemli bir göstergesi olarak kayıtlara geçti. Peki, operasyonun perde arkasında neler yaşandı? Yakalanan şüphelilerin hedefi neydi?

    ANKARA-BHA

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında 18 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendiğini duyurdu.

    Adana, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ’da gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 39 şüpheli gözaltına alındı.

    Yakalanan şüphelilerin DEAŞ terör örgütüne üye oldukları, örgütle bağlantılı sözde yardım kuruluşlarına finansman sağladıkları ve sosyal medya üzerinden terör propagandası yaptıkları belirlendi. Operasyonlarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyale de el konuldu.

    Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

    "Valilerimizi, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı, operasyonları gerçekleştiren il jandarma komutanlarımızı ve kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Teröre karşı birlik, beraberlik ve dayanışma en büyük gücümüzdür. Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için operasyonlarımıza aralıksız devam ediyoruz."

    Türkiye genelinde 18 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı DEAŞ operasyonlarında, terör örgütüne üye oldukları, örgüte finansman sağladıkları ve propaganda yaptıkları belirlenen 39 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde yürütüldü ve çok sayıda örgütsel doküman ile dijital materyale el konuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik ederek, teröre karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Bu operasyon, Türkiye'nin terörle mücadeledeki etkinliğini ve kararlılığını bir kez daha ortaya koymuştur.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code