3 Mayıs 2024 Cuma
DOLAR 32.33 ₺
EURO 34.86 ₺
STERLIN 40.68 ₺
ALTIN 2,392.67 ₺
BTC 62,117.83 $
ETH 3,074.20 $
BİST 10,276.88

Türkiye, Irak, Katar ve BAE Arasında Kalkınma Yolu Projesi İçin İmzalar Atıldı

Dünya 6
Yayınlama: 22 Nisan 2024 Pazartesi 18:27 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Ahmet Yılmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani himayesinde, Irak, Türkiye, Katar ve BAE arasında Kalkınma Yolu projesi için işbirliğini öngören 4'lü mutabakat zaptı imzalandı. Bağdat'taki Hükümet Sarayı'nda gerçekleşen imza töreninde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Irak Ulaştırma Bakanı Rezzak Muhaybis, Katar Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Casim bin Seyf es-Sulayti ve BAE Enerji ve Altyapı Bakanı Süheyl Muhammed el-Mezrui de hazır bulundu.

Türkiye, Irak, Katar ve BAE Arasında Kalkınma Yolu Projesi İçin İmzalar Atıldı

Türkiye, Irak, Katar ve BAE arasında Kalkınma Yolu Projesi kapsamında imzalanan 4'lü mutabakat zaptı büyük yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başbakanı Sudani'nin himayesinde gerçekleşen imza töreni, bölgesel işbirliğinin güçlü işaretlerini taşıdı.

Türkiye, Irak, Katar ve BAE arasında “Kalkınma Yolu” mutabakat zaptı imzalandı

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani himayesinde Irak, Türkiye, Katar ve BAE arasında, Kalkınma Yolu Projesi'nde işbirliğine ilişkin 4'lü mutabakat zaptı imzalandı.

Bağdat'taki Hükümet Sarayı'nda imzalanan mutabakat zaptı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başbakanı Sudani himayesinde gerçekleşti.

İletişim Başkanlığı'ndan aktarılan habere göre imza töreninde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Irak Ulaştırma Bakanı Rezzak Muhaybis, Katar Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Casim bin Seyf es-Sulayti ile BAE Enerji ve Altyapı Bakanı Süheyl Muhammed el-Mezrui de hazır bulundu.

Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin Kalkınma Yolu Projesi için işbirliği zaptına imza atması, bölgesel ekonomik entegrasyon ve altyapı gelişimine önemli katkılar sunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başbakanı Sudani'nin liderliğinde gerçekleşen imza töreni, bölge ülkeleri arasındaki stratejik işbirliğinin güçlenmesini sağlayacak.

İlk Yorumu Sen Yaz
code