17 Mayıs 2024 Cuma
DOLAR 32.29 ₺
EURO 35.04 ₺
STERLIN 40.78 ₺
ALTIN 2,478.44 ₺
BTC 66,316.34 $
ETH 3,033.93 $
BİST 10,547.31

Düzce Güçlü Afet Hazırlıklarına Odaklanıyor

GündemYerelDüzce 4
Yayınlama: 27 Nisan 2024 Cumartesi 16:22 Kaynak: İGF Haber Ajansı Editör: Ahmet Yılmaz

Düzce Belediyesi, Mergiç Mahallesi'nde 4 Bin 500 metrekarelik bir alanda afetlere hazırlık çalışmalarına başladı. Afet Eğitim ve Koordinasyon Merkezi projesiyle Türkiye'de öncü bir rol üstlenen merkez, olası afetlerde müdahale öncesi toplanma ve eğitim merkezi olarak hizmet verecek.

Düzce Güçlü Afet Hazırlıklarına Odaklanıyor

Düzce Belediyesi, Mergiç Mahallesi'nde dev bir afet hazırlık çalışmasına imza atıyor! Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren Düzce, olası afetlere karşı güçlü bir hazırlık merkezi inşa ediyor. Detaylar haberimizde!

Düzce'de Afet Koordinasyon Merkezi proje alanında çalışmalar başladı.

Sefer DEMİR- haberozel.com.tr 

DÜZCE (İGFA) - Mergiç Mahallesi'ndeki 4 Bin 500 metrekare alanda dolgu çalışması yapılıyor. 

 Düzce Belediyesi, afetlere hazırlık konusunda hem teoride hem de pratikte hazır durumunu güçlendirmeye devam ediyor. 

 

Afet Eğitim ve Koordinasyon Merkezi; Türkiye'de itfaiye eğitim alanı olarak 5'inci, tüm dernekleri tek çatı altında toplama noktasında ise ilk merkez olma özelliği taşıyacak. 

Kurulacak olan merkez bölgemizde hem de Türkiye'nin dört bir yanında meydana gelebilecek olası afetlere müdahale öncesi toplanma merkezi olarak da kullanılacak. 

Öte yandan aynı kampüs içerisinde Düzce İtfaiyesinin Batı Müfrezesi, pentatlon sahaları, itfaiye temalı çocuk parkı gibi tam donanımlı bir merkez inşa edilecek.

Düzce'nin afetlere karşı güçlü bir hazırlık merkezi inşa etme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Mergiç Mahallesi'nde başlatılan 4 Bin 500 metrekarelik alanın dolgu çalışmaları, şehrin afetlere karşı direncini artırmayı hedefliyor. Türkiye'de öncü bir rol üstlenecek olan Afet Eğitim ve Koordinasyon Merkezi projesi, sadece bir eğitim alanı olmanın ötesinde, olası afetlere karşı hızlı ve etkili müdahale sağlamayı hedefliyor.

İlk Yorumu Sen Yaz
code