31 Ekim 2025 Cuma
DOLAR 42.08 ₺
EURO 48.74 ₺
STERLIN 55.44 ₺
G.ALTIN 5,447.87 ₺
BTC 110,530.34 $
ETH 3,927.68 $
BİST 10,837.30

    Isparta'da Kültür Sitesi Dönüşüyor! Yıkım Kararı ve Esnaf İçin Yeni Dönem

    YerelIsparta 20
    Yayınlama: 30 Ekim 2025 Perşembe 23:56 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Isparta Belediyesi, şehir merkezindeki Kültür Sitesi'nin yıkılıp yeniden yapılacağını duyurdu. Esnafın mağdur edilmeyeceği belirtilirken, proje detayları merak konusu oldu!

    Isparta'da Kültür Sitesi Dönüşüyor! Yıkım Kararı ve Esnaf İçin Yeni Dönem

    Isparta'nın kalbinde önemli bir değişiklik yaşanıyor! Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in açıklamalarıyla Kültür Sitesi'nin yıkılarak yenilenmesi kararı resmileşti. Bu karar, Isparta'nın kentsel dönüşüm vizyonunun bir parçası olarak değerlendiriliyor. Peki, bu büyük proje esnafı nasıl etkileyecek? Yıkım ne zaman başlayacak ve yeni Kültür Sitesi nasıl olacak? Tüm bu soruların cevapları ve daha fazlası haberimizde!

    ISPARTA-BHA

    Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında şehir merkezinde bulunan Kültür Sitesi’nin yıkılarak yeniden yapılacağını duyurdu. Başkan Başdeğirmen, esnafla bir araya gelerek proje süreci hakkında bilgi verdi ve hiçbir esnafın mağdur edilmeyeceğini söyledi.

    Pirimehmet Mahallesi Muhtarı Mustafa Bayram Kısadere ve çok sayıda esnafın katıldığı toplantıda konuşan Başkan Başdeğirmen, kentsel dönüşümün önemine dikkat çekerek, “Deprem bir gerçeğimiz, mutlaka tedbirini almak zorundayız. 2005 öncesi yapılan yapılar yeterince dayanıklı değil. Şehrimizdeki eski yapıları yenilemek için çalışıyoruz.” dedi.

    Başkan Başdeğirmen, ilk etapta yıkılacak binanın Kültür Sitesi olacağını ifade ederek, binada 155 işyeri bulunduğunu, bunların 55’inin belediyeye ait olduğunu belirtti. “Kültür Sitesi yıkıldığında esnafımızı Otel Isparta’da hazırlayacağımız geçici işyerlerine taşıyacağız. Proje süresi yaklaşık 1,5-2 yıl olacak. Hiçbir esnafımız mağdur edilmeyecek.” açıklamasında bulundu.

    Kültür Sitesi yöneticisi Mustafa Dülgerbaki’nin yıkım tarihiyle ilgili sorusuna da yanıt veren Başdeğirmen, “Proje tamamlandıktan sonra yıkımdan en az 4 ay önce esnafımıza haber vereceğiz. 2026 yılı içerisinde tamamlamayı planlıyoruz.” dedi.

    Toplantıya katılan esnaflar, yapılan bilgilendirmeden memnun olduklarını belirterek, “Sağlıklı, sıhhatli yerimiz yapılsın, memleketimize hayırlı, uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

    Belediye Başkanı Başdeğirmen, toplantı sonunda esnafa hitaben “Herhangi bir tereddüt olduğunda belediyemize gelip bilgi alabilirsiniz.” dedi.
    Program sonunda Özel Yüreklere Gönül Verenler Derneği, Başkan Başdeğirmen’e hazırladıkları aile tablosunu hediye etti.

    29 10 2025 Baskan Kultur Sitesi Esnaf Bulusmasi (17)29 10 2025 Baskan Kultur Sitesi Esnaf Bulusmasi (16)29 10 2025 Baskan Kultur Sitesi Esnaf Bulusmasi (14)29 10 2025 Baskan Kultur Sitesi Esnaf Bulusmasi (15)29 10 2025 Baskan Kultur Sitesi Esnaf Bulusmasi (13)29 10 2025 Baskan Kultur Sitesi Esnaf Bulusmasi (11)29 10 2025 Baskan Kultur Sitesi Esnaf Bulusmasi (12)29 10 2025 Baskan Kultur Sitesi Esnaf Bulusmasi (10)29 10 2025 Baskan Kultur Sitesi Esnaf Bulusmasi (9)29 10 2025 Baskan Kultur Sitesi Esnaf Bulusmasi (7)29 10 2025 Baskan Kultur Sitesi Esnaf Bulusmasi (8)29 10 2025 Baskan Kultur Sitesi Esnaf Bulusmasi (5)29 10 2025 Baskan Kultur Sitesi Esnaf Bulusmasi (6)29 10 2025 Baskan Kultur Sitesi Esnaf Bulusmasi (4)29 10 2025 Baskan Kultur Sitesi Esnaf Bulusmasi (3)29 10 2025 Baskan Kultur Sitesi Esnaf Bulusmasi (1)29 10 2025 Baskan Kultur Sitesi Esnaf Bulusmasi (2)

    Isparta Belediyesi, Kültür Sitesi'nin yıkılıp yeniden yapılmasıyla şehrin modernleşmesine katkı sağlamayı hedefliyor. Başkan Başdeğirmen, projenin 1,5-2 yıl süreceğini ve esnafın bu süreçte mağdur edilmemesi için geçici iş yerleri sağlanacağını vurguladı. Kentsel dönüşümün Isparta için bir gereklilik olduğunu belirten Başkan, deprem riskine karşı önlem almanın önemine dikkat çekti. Proje tamamlandığında, Isparta'ya modern bir Kültür Sitesi kazandırılmış olacak.

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code