Ankara Büyükşehir Belediyesi, öğrenci odaklı projelerine hız kesmeden devam ediyor. Gençlerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla kurulan Kişisel Gelişim Merkezi, Demetevler Cemre Parkı'nda kapılarını açtı. Kütüphane, etüt salonları, teknoloji alanları ve ücretsiz internet erişimi gibi imkanlarla donatılan merkez, öğrencilerin ilgi odağı oldu. Uzmanlar tarafından verilen kişisel gelişim eğitimleri ve atölye çalışmaları da öğrencilerin motivasyonunu artırıyor. ABB'nin bu girişimi, gençlerin geleceğine yapılan önemli bir yatırım olarak değerlendiriliyor.
ANKARA-BHA
Ankara Büyükşehir Belediyesi, ‘öğrenci dostu’ uygulamalarla gençleri destekleyecek projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.
Demetevler Cemre Parkı içerisinde lise ve üniversite öğrencilerine yönelik açılan “Kişisel Gelişim Merkezi” kütüphane, etüt salonu, teknoloji salonu, internet erişimi ve kafeterya ile ücretsiz hizmet vermeyi sürdürüyor.
“Öğrenci dostu merkezlerimizle öğrencilerimizin yanındayız”
Açık-kapalı toplam 400 metrekare bir alanda hizmet verdiklerini ifade eden Psikolojik Danışmanlık ve Destek Eğitim Şube Müdürü Sevgi Karabulut, “Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Kişisel Gelişim Merkezi olarak liseli ve üniversiteli öğrencilerimiz için burada etüt salonu, kütüphane, teknoloji sınıfı ve kafeterya imkânı ile ücretsiz olarak öğrencilerimizin yanındayız. Ders çalışmak için merkezimize gelen öğrencilerimize yönelik seminerler, eğitim çalışmaları, atölye çalışmaları planlıyoruz. Özellikle öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu zaman yönetimi, stres yönetim gibi konularında onları desteklemek istiyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak öğrenci dostu merkezlerimizle öğrencilerimizin yanındayız” dedi.
Kişisel gelişim eğitimleri ile öğrenciler moral buluyor
Merkeze gelen öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve moral kazandırmak amacıyla zaman yönetimi, meslek seçimi ve stresle baş etme yöntemleri gibi konularda seminer ve atölye çalışmaları da düzenleniyor.
Merkeze ders çalışmaya gelen öğrenciler, memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:
-Aysima Görkal: “Gayet memnunum. Arkadaşlarımla beraber geliyorum. Buranın bilgisayar odasını ve etüt çalışma alanlarını kullanıyorum. Burayı bu sene arkadaşım aracılığıyla öğrendim. Hem ses sorunu yok hem de internet bağlantısı olan bilgisayarlar var. Gayet güzel ve güvenli bir ortam.”
-Büşra Elif Türker: “Burayı çok seviyorum öncelikle, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Etüt salonu olsun, kütüphanesi ve kafeterya olsun her şey öğrenciler için düşünülmüş. İlk defa kişisel gelişim eğitimine katıldım. Kendini tanıma atölyesi yaptık. Güçlü yönlerimizi, zayıf yönlerimizi paylaştık, eğlenceli ve öğretici bir zaman geçirdik. Parkın içinde olması da çok avantaj, ferah ve temiz bir ortam var. Çalışanların güler yüzlü olması da bizi buraya getirmek için cezbediyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bize böyle öğrenci dostu bir ortam sunduğu için teşekkür ederim.”
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Demetevler Cemre Parkı'nda açtığı Kişisel Gelişim Merkezi, lise ve üniversite öğrencilerine ücretsiz hizmetler sunuyor. Merkez, kütüphane, etüt salonu, teknoloji salonu ve kafeterya gibi imkanlarla öğrencilerin ders çalışma ve sosyalleşme ihtiyaçlarını karşılıyor. Ayrıca, zaman yönetimi ve stresle başa çıkma gibi konularda düzenlenen seminerler ve atölye çalışmalarıyla öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlanıyor. Merkeze gelen öğrenciler, sunulan imkanlardan ve güler yüzlü hizmetten duydukları memnuniyeti dile getiriyor.